Dreid søyle

Dreide søyler

I Norge har vi lange tradisjoner med dreiing av treverk, og i nesten like lang tid har dreide søyler vært å finne over alt i vårt langstrakte land. Vi har kombinert denne teknikken med vår erfaring med limtresøyler. Resultat er at vi nå kan tilby hule søyler i limtre i dreid utførelse. Søylene blir da lettere og dermed mer håndterlige på byggeplass og under transport.

Søylene kan brukes som bærende element i likhet med alle våre søyler. En annen fordel med søyler i limtre er at de ikke vil sprekke opp slik vi er vant til med søyler dreid av rundstokk. Dette krever selvfølgelig god behandling av treverket.

Vi har i utgangspunktet valgt ut tre typer dreide søyler som vi ser vil passe godt til både hus og hytter. Ønsker om spesielle utforminger vil vi gjøre alt vi kan for å imøtekomme.

Alle typer dreide søyler leveres i dm. 19,24 og 29cm og opp til 340cm høyde. Søylene leveres ubehandlet eller hvitgrunnet fra oss. Ønsker man mere transparent behandling som får fram strukturen i treverket, må kunde selv sørge for dette.

Ta kontakt ved spørsmål om produkt og priser, så vil vi hjelpe så godt vi kan.

Eksempler på dreide søyler (Ps: Klikk på bildene)

Tilpass din søyle

Finn din forhandler

Våre forhandlere vil hjelpe deg med å bestille søyler.

Forhandlere

Brosjyre

Last ned vår brosjyre over Dreide Søyler

Last ned brosjyre

Beisede søylerTips: Ved å beise søylene får mann mere "hyttepreg" på dem.

Topputstyr

Topputstyret er laget spesielt for de dreide søylene. Høyde 7cm. Dreride søyler kan også kombineres med klassisk topputstyr.

Alle topputstyr kan leveres delt med stort sentrumshull.

Justerbar stålfot

Justebar stålfot kan brukes der man ikke ønsker sokkel

Siden 1930