Dreide søyler

Inspirert av norsk tradisjon

I Norge har vi lange tradisjoner med dreiing av treverk, og i nesten like lang tid har dreide søyler vært å finne overalt i vårt langstrakte land. Vi har kombinert denne teknikken med vår erfaring med limtresøyler. Resultat er at vi nå kan tilby hule søyler i limtre i dreid utførelse. Søylene blir da lettere, og dermed mer håndterlige på byggeplass og under transport.

Med dreide søyler får man et lunt preg og disse søylene passer godt til tradisjonelle hus og hytter. De dreies og pusses og vil ikke sprekke opp, slik en dreid stokk i heltre vil gjøre. Vi har 3 utførelser og kan tilpasse de noe etter ønske.

Dreide søyler kan brukes som bærende element i likhet med alle våre søyler. En annen fordel med søyler i limtre er at de ikke vil sprekke opp slik vi er vant til med søyler dreid av rundstokk. Dette krever selvfølgelig god behandling av treverket.

Dreide søyler kan brukes som bærende element i likhet med alle våre søyler. Alle typer dreide søyler leveres i 19, 24 og 29 cm i diameter og opp til 340 cm høyde. Søylene leveres ubehandlet eller hvitgrunnet fra oss. Ønsker man transparent behandling som får frem strukturen i treverket, må kunde selv sørge for dette.

Dreide søyler kan ikke bygges på nettsidene, så ta kontakt ved spørsmål om produkt og priser, så vil vi hjelpe så godt vi kan.

3 standardstiler

Vi har i utgangspunktet valgt ut tre typer dreide søyler som vi ser vil passe godt til både hus og hytter. Ønsker om spesielle utforminger vil vi gjøre alt vi kan for å imøtekomme.

Stil 1

Stil 2

Stil 3

Tips!

Ved å beise søylene får du et flott hyttepreg

Topputstyr til dreide søyler

Topputstyret er laget spesielt for de dreide søylene. Høyde 7cm. Dreide søyler kan også kombineres med klassisk topputstyr. Alle topputstyr kan leveres delt med stort sentrumshull.

Tekniske spesifikasjoner

Dreide søyler kan ikke monteres rundt eksisterende stolpe, da de ikke leveres delt.

19 cm diameter

Bæreevne 
10 tonn

Innvendig diameter
11 cm‍

Diameter betongsokkel
23,5 cm

Sidelengde klassisk topp
28x28 cm

24 cm diameter

Bæreevne 
13 tonn

Innvendig diameter
16 cm

Diameter betongsokkel
28,5 cm

Sidelengde klassisk topp
33x33 cm

29 cm diameter

Bæreevne 
17 tonn

Innvendig diameter
21 cm

Diameter betongsokkel
32,5 cm

Sidelengde klassisk topp
38x38 cm

Flere søyletyper

Kannelerte søyler

Klassisk og elegant utforming
se alt om kannelerte søyler
MEST POPULÆR

Glatte søyler

Stilrent og moderne utseende
Se alt om glatte søyler

Bli inspirert med vår nyeste brosjyre

Bestill brosjyren nå og få den levert hjem
Takk! Din bestilling er mottatt og du vil snart motta brosjyren.
Ops! Det skjedde en feil. Vennligst prøv igjen.
Eller last ned som PDF

Finn din forhandler

Kloppen-søyla selges gjennom forhandler. Vi har forhandlere over hele landet!  Når du bygger en søyle på forhånd får du en veiledende pris og en handleliste å ta med til din forhandler.

Se forhandleroversikt