Om oss

Kloppen Lamelltre AS

Historien

Fra første utstilling på Bygg Reis Deg-messen som førte til Kloppensøyla ble populær (ca 1980).

Historien om Kloppen-søyla startet historien for ca 100 år siden, da en bonde på Toten følte seg inspirert og fikk en arkitekt til å tegne inn søyler på huset sitt. Dette skapte interesse hos flere, som igjen inspirerte lokale gründere til å produsere slike søyler.

Søylene ble den gang produsert hos Kloppen Trevare AS sammen med blant annet kjerrehjul, bilkarosseri i finér, samt dører og vinduer. De leverer i dag innerdører av samme gode kvalitet og finish som vi i Kloppen Lamelltre AS leverer våre søyler i. Bedriftene er i dag separate, men har et tett og godt samarbeid og gode råvarer, kvalitet og finish er varemerker for begge bedriftene.

Kloppen Lamelltre AS, med dens gode og stabile drift, er bygget opp av Helmer og Kari Holmstad og drives i dag som 5.generasjon, av sønnen Bjarne Holmstad og kona Mette Holmstad sammen med en håndfull dyktige medarbeidere.

Nå er det ikke bare bønder med store gårdshus som velger å bruke søyler for å skape et flott hjem. Vi leverer søyler til herskapelige hus og hytter, funkis, moderne og til alle hus som man ønsker å gi det lille ekstra.

Kvalitet/Produksjon

Vi i Kloppen Lamelltre er opptatt av å bruke råvarer av beste kvalitet for å levere søyler som skal stå fine i mange tiår. Materialene kommer fra sagbruk, gjerne lokale leverandører. Råvarene besiktiges og vurderes før de freses og søylen limes for hånd, stav for stav. Alle våre søyler er hule. Dette skaper lite spenning i treverket, noe som igjen hindrer oppsprekking. Det gjør at de «puster» godt og kan «bevege» seg og dermed har lang levetid. Det gjør de også relativt lette å håndtere. Videre i prosessen blir søylene vurdert av våre dyktige medarbeidere og sparklet og pusset for best mulig finish. Godt trevirke og god bearbeidelse skaper et produkt med lang levetid. Dette er ekte håndverk!

En søyle blir håndtert, inspisert og vurdert av våre dyktige ansatte mange ganger i produksjonsprosessen, før den forlater fabrikken og blir dermed kvalitetssikret på en svært god måte. Vi gir oss ikke før vi oppnår beste finish, og velger du grunnet søyle fra oss er den dessuten grunnet to ganger og pusset mellom strøkene. Du kan derfor trygt velge Kloppen- søyla, som i hel utførelse bærer inntil 17 tonn. Velger du delt søyle kan denne kles rundt en eksisterende stolpe.  

Kloppen- søyla er et meget rent og naturlig produkt, laget på lokale og naturlige råvarer med tanke på miljøet.